boka städning malmö

Är det dags att göra något åt det där gamla trägolvet som ser ut att ha sett sina bästa dagar? Lugn, du behöver inte byta ut golvet. Högst troligt behöver det bara slipas med golvslipare stockholm. När slipningen är klar, kan golvet med fördel lackas. Det kommer att ge ditt golv en lyxig och fin finish.

Ta hand om ditt trägolv
Ditt trägolv är mer än bara ett golv. Det är en kulturskatt som du bör vara rädd om, särskilt om du bor i ett hus som är äldre än 100 år och golvet är original. Då är det viktigt att du tar hand om golvet så att det får överleva så länge huset står kvar. Därför kan det vara bra att känna till, att även om golvet just nu ser ut att vara bortom räddning, är det troligtvis inte alls fallet. Trä är ett mycket tåligt material som det går att göra mycket med. Gissningsvis har du ett massivt trägolv av rejäla plankor. Om så är fallet, bör du absolut inte byta ut golvet. Ta hand om det istället.

Så tar du hand om trägolvetLackat golvFör att ta hand om ditt trägolv behöver du först och främst slipa det. Det kan en professionell golvslipare göra åt dig. Han eller hon ser till att jämna ut golvets yta och lyfta fram dess vackra och unika ådringar och mönster. När det är klart är det dags att efterbehandla golvet. Om golvet är obehandlat är det nämligen mer ömtåligt. Dels är det lättare att råka repa det och dels suger det åt sig vatten lätt, vilket gör att det blir svårt att tvätta det utan att det tar skada.

Linolja är ett populärt val på äldre trägolv, men att lacka golvet är minst lika populärt. Ett lackat golv blir blankt, fint och väldigt tåligt. Utöver det lyfter lacken fram träets karaktär ännu mer och skapar ett djup i träet. Du kan välja att lacka golvet själv då det inte är svårt, men du kan också lämna det till någon annan. De flesta företag som slipar golv brukar även efterbehandla det.

Använd rotavdraget
Om du anlitar ett företag att göra jobbet åt dig, kan du ha rätt till rotavdrag om allt utförs i din privata bostad. Med rotavdraget får du möjlighet att få samma tjänster till betydligt lägre pris. Dock är det inte säkert att just du har rätt att göra rotavdraget. Så, om du är väldigt beroende av att kunna få hantverkstjänsterna till lägre pris, rekommenderas att du läser på Skatteverkets hemsida om vad som gäller.

 

Så får du vita tänder utan tandblekning

Vita tänder har nog aldrig varit lika viktiga som nu. Oavsett om vi tittar på TV, bläddrar i en modetidning eller bara går ut en kväll kan vi se människor med nästan kritvita tänder. I vissa fall kan det se lite onaturligt ut, andra gånger är det riktigt snyggt, men en sak är säker och det är att vita tänder gör oss mer attraktiva. Hur kan man då få till det där vackra, vita leendet? Läs mer på //tandblekningbutiken.se/eltandborste/.

Borsta tänderna 2-3 gånger dagligen
Har du märkt att dina tänder ser både renare och vitare ut när du borstar dem tre gånger om dagen? Om du aldrig har försökt göra det är detta ett tips att prova. Man får inte borsta tänderna flera gånger än så under dagen, men tre gånger fungerar finfint, framförallt om du inte gör det varenda dag. Att borsta tänderna minst två gånger dagligen gör att du undviker plack, karies och missfärgningar, som alla ger tänderna en tråkig nyans.

Använd eltandborste
Eltandborsten är ett bra instrument för nästan alla. Den är mer effektiv för att ta bort plack och bakterier än en vanlig tandborste. Däremot bör eltandborsten användas sparsamt, kanske inte två gånger dagligen. Hur ofta just du bör använda den beror på dina tänder och hur känslig eller sliten din emalj är. Om du har känsliga tänder kan det räcka med en gång varannan dag. Tänk även på att inte trycka för hårt och inte hålla borsten längre än två sekunder på varje tand. Annars riskerar du att skada emaljen.

Regelbundna tandläkarbesök
Att man bör besöka tandläkaren regelbundet vet de allra flesta. Men vet du hur ofta du bör vända dig till tandkliniken? Det rekommenderas faktiskt att du beger dig dit två gånger årligen. En gång för en generell kontroll och en gång för rengöring av plack och tandsten. Genom att vända dig till tandläkaren tillräckligt ofta ser du till att tänderna rengörs professionellt med jämna mellanrum, vilket göra att t.ex. tandsten inte hinner byggas upp och bli ful. Dessutom blir tänderna rengjorda ordentligt ända ner till tandköttet, vilket gör skillnad. Efter en professionell rengöring har du säkert märkt att tänderna ser betydligt renare ut direkt!

Använd whitening-tandkräm
Många tror att endast en särskild professionell tandkräm kan göra tänderna vitare, men det stämmer inte. Vanlig whitening-tandkräm som du även hittar i matbutikerna kan vara riktigt bra. En del produkter är betydligt bättre än andra, så det är bara att prova sig fram. Att borsta tänderna 2-3 gånger om dagen med en sådan tandkräm kan ge ett synligt resultat efter bara två dagar!

Dags att renovera badrummet

Badrummet är ett viktigt rum. Tänk dig själv. Det är här du tvättar dig och borstar tänderna på morgonen. I badrummet tar du en skön dusch eller ett bad när du vill slappna av, och framför spegeln gör du dig extra snygg när du är bjuden på fest. Har du ett gammalt badrum är det dags för en badrumsrenovering. Att renovera badrummet är ett stort arbete. Planera därför arbetet noggrant så att renoveringen blir så smidig som möjligt.

Färg och material
Innan renoveringen kan starta måste du fundera över hur du vill att ditt nya badrum ska se ut. Vilka färger gillar du, och vill du ha klinker eller våtrumsmatta på golv och väggar? Vill du skapa ett modernt och stilrent badrum, eller vill du ha ett badrum som har en retrokänsla? Rita gärna upp badrummet i ett ritprogram så är det enklare att se hur badrummet kommer att se ut efter renoveringen. Andra frågor att fundera över är om badrummet ska ha golvvärme eller inte, och om det ska finnas både en dusch och ett badkar.

Vad kostar en badrumsrenovering?När du har tänkt igenom alla valen och bestämt hur du önskar att ditt nya badrum ska se ut är det dags att beräkna hur mycket pengar renoveringen kommer att kosta. Att renovera ett badrum kan snabbt bli en kostsam historia. Det finns dock pengar att spara. Klinker är ofta dyrare än kakel. En exklusiv inredning är så klart dyrare än en budgetvariant när du kikar på renovering badrum kostnad. Väljer du golvvärme kommer också renoveringskostnaden att bli högre. Bestäm en budget och håll dig till denna.

Tänk också på att vissa moment i en badrumsrenovering ska utföras av certifierade hantverkare. Detta för oss vidare till nästa fundering. Kan du renovera badrummet själv? Du kan absolut göra många saker själv. Exempel på ett arbete som du kan göra själv är rivningsarbetet. Detta kan spara många tusenlappar. Däremot ska du anlita fackmän när det kommer till vatten och avlopp. Skulle du få en fuktskada och arbetet inte är utfört av en certifierad hantverkare täcks det inte av försäkringen.

Anlita hantverkare
Innan du anlitar en hantverkare för att renovera badrummet är det bra att ta in offerter från flera olika företag. Då kan du enkelt jämföra dessa och sedan välja den hantverkare som ger dig det mest prisvärda förslaget. Det är dock inte bara priset som avgör vilken hantverkare som är bäst. Kontrollera också deras yrkesskicklighet. Detta kan du göra genom att läsa recensioner från tidigare kunder. En annan aspekt vid val av hantverkare är tiden. Många hantverkare har mycket att göra och kan därför ha svårt att lova när badrumsrenoveringen kan göras. Kolla därför alltid med hantverksfirman när de kan komma och hur lång tid de beräknar att arbetet tar.

Flyttfirmor som leverar tryggt och snabbt!

Flyttfirmor som levererar tryggt och snabbt!

Har du beslutat dig för att ta hjälp av en flyttfirma? Bra val, då har du kommit helt rätt! En flyttfirma levererar alla dina viktigaste ägodelar, både tryggt och snabbt hela vägen från ditt gamla hem, till din framtid.

De som arbetar inom en flyttfirma göteborg är en professionell styrka av leverantörer, montörer och hantverkare, städtekniker och administrativ kundtjänst. De arbetar tillsammans för att just du ska få din bästa flyttupplevelse. Genom att anlita en flyttfirma, kan de bistå dig med allt du behöver inför din flytt, från frågor och bokningar till att torka sista dammkornet.

Dina val, Dina möjligheter

Du har även möjlighet att välja olika flyttpaket beroende på vad just du är i behov av. All bokning sker via hemsida, där du väljer paket samt skräddarsyr

Packa dina saker

de tillval som resonerar med dig och dina behov. Om du har några problem eller frågor finns kundtjänst där för att vägleda dig genom bokningen.

Det ska vara roligt, enkelt och smidigt att flytta. Din framtid ligger nära och du vill bli klar snabbt. Om du låter en flyttfirma ta hand om det du tycker är tråkigt, kan du ägna din tid åt det du istället tycker om och samtidigt veta att du är i trygga händer.

Garantier och färdiga paketerbjudanden

Våra färdiga paketerbjudanden följer nedan och som du ser kan du skräddarsy dessa precis som du vill ha det.

Du kan välja att delegera allt ansvar till anlitad flyttfirma. De packar, nedmonterar och levererar alla dina ägodelar medan du kan sitta lugnt i båten. Flyttfirman tömmer allt i ditt hem, förråd och garage och packar detta väl skyddat för att klara leveransen. Leveransen är försäkrad vilket betyder att anlitad firma tar fullt ansvar för att hela ditt hem kommer fram i tryggt förvar. Här ingår flyttkartonger och annat emballage som kan behövas för att skydda dina möbler under frakten. Hela arbetet avslutas med en total flyttstädning av din gamla bostad. Denna all-inclusive lösning är tidseffektiv och trygg för dig och ditt hem.

Du kan även välja att själv packa ner allting färdigt i kartonger som sedan hämtas upp det bokade datumet. Möblemang och kartongerna levereras då hela vägen ända fram till din nya dörr. Som tillval har du möjlighet att hyra flyttkartonger och annat emballage vilka körs ut till dig under överenskommet datum. Du ansvarar för att din packning är emballerad för att klara flytten och du kan köpa till en extra trygghetsförsäkring om du vill ha ett ytterligare skydd för dina ägodelar. Vill du ha hjälp med städning av din gamla bostad lägger du till det i tillvalet under bokningen.

Så fort din bokning är gjord skapas en tidsplan och arbetet sätts igång. Du är nu ett steg närmare.

Välkommen hem!

Så ordnar du gratis flytthjälp

Att flytta kan vara jobbigt, tidskrävande och inte minst svårt. Har du ingen bil eller har många tunga saker att flytta blir det ännu jobbigare. I många fall går det att ordna gratis flytthjälp, men även när du måste anlita någon så kan man i många fall hålla nere priset genom att göra det på rätt sätt.

Vi ska titta på vilka alternativ som finns tillgängliga och du ska få lära dig flera bra knep för att få en enklare och inte minst billigare flytt.

Be dina vänner
I första hand kan det vara en bra idé att fråga dina vänner. Har du till exempel vänner som har en bil kan det vara väldigt användbart. Tänk också på att många hyresvärdar, inte minst kommunala, erbjuder gratis flyttsläp som du kan använda. Det enda som behövs då är en bil med dragkrok.

Samtidigt så är det viktigt att man visar sin tacksamhet när man får flytthjälp. Köp åtminstone pizza eller laga något åt dina vänner för att tacka för deras hjälp. Det kan vara bra att prata med vännerna om detta i förhand så att det inte uppstår några missförstånd, exempelvis att någon vän trodde att det var mot betalning.

Familjen kan hjälpa dig
Familjemedlemmar kan också vara ett bra alternativ. Har du föräldrar eller syskon så kan dessa vara till hjälp när du ska flytta. Är du ung och inte äger en bil kan det till exempel vara användbart för att flytta alla dina saker. Även kusiner eller andra släktingar kan vara en hjälp.

Även här bör du tänka på att tacka dina familjemedlemmar som hjälper dig. Bjud på någon god mat och det är bäst att komma ö

Tejpa ihop flyttkartonger

verens innan om vad som gäller så att det inte blir dålig stämning mellan dig och någon i familjen.

När det inte finns några gratisalternativ
Har du inga vänner eller familjemedlemmar som kan hjälpa dig så måste du istället titta på andra alternativ. En flyttfirma kan du i många fall undvika om det inte är ett jättestort flyttlass eller om du ska flytta långt bort.

Beroende på vad du behöver hjälp med så kan det finnas olika firmor som kan hjälpa dig. Har du körkort så kan du också hyra en bil och antingen låna eller hyra ett flyttsläp, då kan du komma undan mycket billigare än om du anlitar en riktig flyttfirma.

Här kan du också be vänner eller familjemedlemmar om hjälp, exempelvis om du inte har ett körkort men du har en familjemedlem som har det. Då kan du hyra släpet och hela din flytt blir då mycket billigare. Det är däremot viktigt att ni kommer överens om vem som bekostar vad innan ni börjar med flytten.

Anlita flytthjälp för en smidigare flytt

Att anlita flytthjälp kan vara en bra idé om man behöver hjälp att flytta till en ny bostad eller om man vill ha hjälp att flytta saker inom samma stad. Det finns många fördelar med att anlita flytthjälp.

Du sparar tid

En flytt tar ofta längre tid än du tror. Att anlita flytthjälp hjälper till att få flytten att gå snabbare, eftersom du inte behöver oroa sig för att packa och plocka upp allt själv.

Du sparar ansträngning

Att en flytt är ansträngande vet alla som någon gång flyttat. Än större blir ansträngningen om du har många saker att flytta eller om du har lång väg att färdas. Att ta hjälp av flytthjälp gör processen enklare och bekvämare.

Professionell flytthjälp gör flytten säkrare

Flytthjälp har ofta mycket erfarenhet av att flytta saker på ett säkert sätt, vilket kan vara viktigt om du har många känsliga eller dyrbara föremål. De kan också hjälpa till att försäkra att alla saker är packade ordentligt och säkert, så att de inte skadas under transporten.

En skicklig flyttfirma är flexibel

En bra flyttfirma kan ofta erbjuda olika tjänster, som att packa ner och plocka upp saker, eller att hjälpa till att flytta saker inom samma stad. Detta kan göra det enkelt att anpassa processen kring din flytt efter dina behov och önskemål.

Det blir visserligen lite dyrare

Att anlita en flyttfirma gör det lite dyrare att flytta, men det är ofta värt det i längden. Du sparar tid, ansträngning och kan vara trygg med att alla dina saker kommer fram i gott skick.

Klart fördelaktigt med flytthjälp
Det finns alltså många fördelar med att anlita flytthjälp, och om man behöver hjälp med att flytta kan det vara en bra idé att överväga att anlita ett professionellt företag.

Förbered flytten på bästa sätt
Här följer ytterligare några tips på hur du kan underlätta din flytt.

• Boka flyttfirma i god tid så att du helt säkert vet att flyttfirman är tillgänglig när det är dags att flytta.
• Börja packa i god tid för att undvika stress. Glöm inte att märka alla kartonger med innehåll, så att det blir enklare att hitta saker när du kommer fram till din nya bostad.
• Se till att stänga av el och vatten i den gamla bostaden innan du flyttar. Glöm inte att också anmäla flytten till företagen som levererar el, vatten och gas, så att du kan få kontakt med dem i din nya bostad.
• Flytta internetabonnemang och dylikt. Det är trist att komma fram till en ny bostad och behöva vänta på sådant som internet, TV med mera. Flytta dessa abonnemang i god tid så är de på plats redan från första dagen i den nya bostaden.